Biografi

När Kristin var bara elva år gjorde hon debut på teaterscenen. Hon spelade då skolbarn och sjömatros i musikalen Pippi Långstrump på teatern Folkan i Stockholm. Därefter medverkade hon i musikalerna Mio min Mio, också på Folkan, Emil i Lönneberga på Göta Lejon och Pinocchio på China Teatern.

Kristin gick ut gymnasiet i Ljusdal 1988

Skolåren följdes av ett par år som bartender och servitris i Stockholm och Oslo. Våren 1990 utbildade Kristin sig till flygvärdinna för flygbolaget Transwede. Där jobbade hon ett halvår innan hon fick möjlighet att jobba med tv. (Det hade varit hennes dröm sedan hon suttit på studiogolvet som femåring och väntat på mamma Lill-Babs som medverkade i ett antal olika tv-shower under Kristins uppväxt.) Kristin började med praktik på redaktionen för Ikväll Robert Aschberg som sändes på TV3. Att bära sladdar och koka kaffe var några av hennes arbetsuppgifter. Dessutom fick hon rycka in och boka gäster och göra research.

Hösten 1991

tog Kristin flyget till London och där började hennes bana framför kameran. Kristin fick jobb som väderpresentatör för TV3 Norge (Kristin talar också norska). Ett år senare bytte hon London-pulsen mot natursköna Åre och jobbet som programledare för ZTV och programmet Station Åre. Där öppnades också dörrarna till de större kanalerna.

Sommaren 1993

gjorde Kristin den direktsända serien Sommar på Gröna Lund som följdes av Uppdraget som sändes i två år. I december 1993 fick Kristin som yngsta person någonsin ta emot Hylandpriset för Sveriges mest populära tv-personlighet samt Aftonbladets tv-pris för Sveriges mest populära kvinnliga programledare. Efter Uppdraget följde jobb som programledare för Livet är en fest och Superstars.

Kristin Kaspersen, Foto: Johan Marklund

Foto: Johan Marklund
 

Kristin Kaspersen, Foto: Cecilia Gustafsson

Foto: Cecilia Gustafsson

Den 27 mars 1997

födde Kristin sonen Filip och tog då en tids mammaledigt. Väl tillbaka i rutan såg vi henne i SVT, som programledare för Söndagsöppet, ett underhållnings-program där Kristin gjorde en mängd olika intervjuer med svenska och internationella kända och okända personer. Hon ledde programmet i två år, tillsammans med Ulf Larsson.

De påföljande två åren

fram till våren 2002, var Kristin programledare för följande produktioner på Sveriges Television: Uppåt väggarna, Polar Music Prize, Polar Music Prize, P.S. Jag sjunger också (porträtt med Kikki Danielsson), Idrottsgalan tre år i rad samt Robinsonfinalen och Melodifestivalenturnén.

Januari 2003

var Kristin tillbaka på TV4. Där gjorde hon Cancergalan, två säsonger av Fortet och tre säsonger av Vinnare V65. Kristin har även jobbat med Radio. Midsommarafton 2000 var hon sommarpratare i ”Sommar”, Sveriges Radio P1. 2000 och 2001 vikarierade Kristin för Kent Finell under sammanlagt tio veckor i ”Svensktoppen”, Sveriges Radio P4.

Den 17 februari 2004

födde Kristin sin andra son, Leon. Efter mammaledigheten med Leon har Kristin studerat engelska på heltid på Stockholms Universitet. Vid sidan av sin yrkesverksamma karriär har Kristin också läst tre terminer journalistik på Poppius Journalistskola.

2006

medverkade Kristin i Idrottsgalan, dokumentären Det handlar om ett barn och EM- invigningen i Göteborg, tillsammans med Jonathan Edwards, som direktsändes i hela Europa.

2007

var hon åter aktuell för Idrottsgalan och är sedan dess också ständigt aktuell som programledare för TV4’s Nyhetsmorgon. Under 2009 medverkade Kristin dessutom som programledare för Årets Kock, Humorgalan samt Nationalfirandet på Skansen. I övrigt håller Kristin föredrag och arbetar som moderator.

 

 

Kristin Kaspersen, Foto: Pysse Holmberg

Foto: Pysse Holmberg

2010-2011

Humorgalan TV4 och fortsatte som vanligt att jobba med Nyhetsmorgon. Den 19 juli 2010 höll Kristin i firandet av kungliga bröllopet i Kungsträdgården. En fest för folket som direktsändes under 3 timmar i TV4. Likaså 2011 då Kristin gjorde Nyhetsmorgon vardag första halvåret och Nyhetsmorgon Söndag den andra halvan av året. Under sommaren 2011 var Kristin ambassadör för ett hälsoprojekt som TV4 satsade på. Hon gjorde då 5 inslag som bandades och sändes i Nyhetsmorgon. Kristin fick prova på 6 olika sporter. I december var hon programledare för Eldsjälsgalan TV4, Nyhetsmorgon vardag och under hösten gjorde Kristin Nyhetsmorgon Söndag då ordinarie programledare var mammaledig. 

 

2012

Inspelningar av Biggest Loser Sverige, visas 2013 i Sjuan.  Dessutom ett par program av “Spårlöst”. Under hösten har Kristin skrivit och fotograferat för en bok om träning, kost och inspiration. Kommer ut i butik efter sommaren 2013.

2013

Under året kan ni se Kristin ibland iNyhetsmorgon TV4 där hon slutade i sommaren 2012 men hoppar in ibland. Biggest Loser och Spårlöst i Sjuan. Boken om träning, kost och hälsa kommer ut efter sommaren.

Foto: Amanda Nilsson